Hír
2017. december 09.

Értékeink a középpontban

A magyar értéktár mozgalom számos energiát szabadított fel, a települések értékeinek, népszokásainak megőrzésében tapasztalható aktivitás megmutatja, hogy van társadalmi igény hagyományaink megőrzésére - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken Oroszlányban, a Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat által rendezett Megyei Értéktár Napon.

Fazekas Sándor hozzátette, hogy a települési értéktárakban országosan 7000 tételt tartanak nyilván. Hagyományaink megőrzésével egy olyan magyar jövendőt építhetünk, amelyben a világ kihívásaihoz való alkalmazkodás harmóniában van a múlt értékeinek megőrzésével - fogalmazott a miniszter.

A Hungarikum Bizottság elnökeként a miniszter szólt arról is, hogy az értéktár legismertebb részei a világ legtávolabbi pontjain is megjelenítik a magyarságot.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, a Komárom-Esztergom megyei értéktárban jelenleg 101 tétel szerepel, majd Fazekas Sándorral közösen emléklapot adtak azon értékek gondozóinak, melyek 2017 utolsó negyedévében kerültek be a megyei értéktárba – ilyen az oroszlányi szlovák Tájház is.

Az ünnepségen első alkalommal vehettek át elismerést azok, akik a megye közrendjének, közbiztonságának, közlekedésbiztonságának és gazdaságának védelmében, valamint az életet az egészséget és a környezetet veszélyeztető rendkívüli helyzetek elhárítása során kimagasló szakmai teljesítményt nyújtottak.

A Komárom-Eszetgom Megye Tűzoltója – 2017. kitüntetést Szabó Imre tűzoltóparancsnok érdemelte ki, aki alapító tagja volt az oroszlányi tűzoltó köztestületnek 2002-ben, 2011-től pedig parancsnoka az önkormányzati tűzoltóságnak.

-MTI-


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek