Hír
2016. november 12.

Más ember terhét is hordozzák

Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő köszöntötte elsőként péntek este Oroszlány szociális szolgálatának dolgozóit és segítőit a szociális munka napja alkalmából.

Mint azt köszöntőjében kiemelte: míg 30-40 évvel ezelőtt zárt keretek között működött a rászorult, sérült emberek segítése, addig mára paradigmaváltás történt, és teljesen nyitottá vált a szakma, és az ellátás rendszere.

- Elismerés illeti a szociális szférában dolgozókat, hiszen más embertársaik terhének egy részét veszik át, aminek feldolgozásához komoly felkészültség és szakmai elkötelezettség kell. De a szolgálat nagy terhet vesz le a térség településeinek válláról is, amikor tevékenységét kiterjeszti ezekre, felvállalva az ellátást – fogalmazott.

Lazók Zoltán polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy különleges alkalom ez, ugyanis éppen fél évszázada, 1966-ban indult a házi gondozási ellátás Oroszlányban, és ekkor szerveződött meg a település szociális szolgálata.

- Ma étkezés, házi segítségnyújtás, idősek klubja, idősek és családok átmeneti otthona, nappali melegedő, éjjeli menedékhely, gyermekjóléti szolgáltatás, a bölcsődei ellátás, adósságkezelés biztosított az intézményben, csak pár példa azokról a szerteágazó tevékenységi körökről, amelyeket a szolgálat szakemberei ellátnak. Kívánom és kérem, legyen erejük és energiájuk a következő ötven évben is folytatni ezt a munkát, melyet a képviselőtestület és minden Oroszlányban, valamint a térségben élő nevében megköszönök, és köszönöm, hogy együtt ünnepelhetek önökkel – mondta a településvezető.

- Én köszönetet szeretnék mondani, ünnepelni az utcai szociális munkásokat, a családsegítőket, a gyermekjóléti és idősellátás szakembereit és a szociális szolgálat minden munkatársát. Manapság, amikor egyre több az egyedülálló idős ember, az elvált szülő és a gyökértelenül lézengő fiatal, a szociális munka jelentősége és tétje egyre nagyobb. Nekünk, nektek ebben a világban kell helyt állnotok, és igazi emberi kapcsolatokat építeni. Fel kell vennetek a versenyt az elmagányosodással és az elidegenedéssel miközben olyan kapcsolatokat kell kialakítanotok, ami a megértésen, a türelmen, az odaadáson és a szereteten alapszik – foglalta össze Baráth Domonkos intézményvezető a szolgálat ars poeticáját.

Az ünnepi gondolatokat követően jubileumi elismerések átadására került sor, illetve azok jutalmazására, akik munkájukkal hozzájárultak a szervezet tevékenységének magas színvonalához.

Jubileumi elismerést vehetett át:

  • Molnár Sándorné (30 év)
  • Sipos Sándor (30 év)
  • Dezső Józsefné (20 év)
  • Kara Pálné (20 év)
  • Szakálné Fedor Lenke (20 év)

Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek