Hír
2016. november 11.

Három évtized az apróságokkal

Elképesztő gyorsasággal szállnak az évek, legalább is ha arra gondolok, hogy immár három évtizedes jubileumát ünnepeli a Táncsics óvoda, amely 1986. augusztus 18-án nyitotta meg kapuit.

Az évek bebizonyították, hogy olyan intézményi színvonal valósult meg, ahol az alapellátás minőségi emelése mellett, plusz szolgáltatásokat is megvalósítottak, s ahol az apróságok életkori sajátosságainak messzemenő figyelembe vételével szervezték meg a pedagógiai munkát – kezdte ünnepi gondolatait Lazók Zoltán polgármester pénteken délelőtt a Táncsics óvoda ünnepségén, amelyre File Beáta jegyző és Rajnai Gábor alpolgármester is elkísérte.

- Nem titkolt céljuk volt a szeretetteljes, családias, biztonságot adó, esztétikailag is igényes óvodai légkör kialakítása, a játékközpontú életmód, a másság elfogadása és tiszteletben tartása, a személyes, egyéni bánásmód, s mindezt a nevelés speciális eszközrendszerével, vidámsággal, derűvel, fokozott gondoskodással kívánták megvalósítani, s valósítják meg napjainkban is. Nyitott óvodát sikerült tehát létrehozni, ahol a közös együttlétek, együttjátszások, a nyílt napok, az ünnepi készülődések, a hagyományőrzés nemcsak a kicsikre hat, hanem a családok életére is – fogalmazott a városvezető, majd az intézmény apróságainak és egykori lakóinak rövid műsora szórakoztatta a jelenlévőket.

A gyerekek érdeklődését persze a 30-as számot viselő hatalmas torta kötötte le leginkább, amit az eseményt követően fogyasztottak el jó ízűen.

Az egyhetes ünnepi programsorozatról november 7-i anyagunkban olvashat bővebben!



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek