Kultúra
2016. október 04.

Egész héten könyv!

Viszonylag fiatal a mi könyvtárunk, ezért a szó klasszikus értelmében vett könyvritkaságokkal, régi könyvek gyűjteményével nem rendelkezünk. A kiállított dokumentumok között vannak reprint, hasonmás kiadások, neves nyomdák kötetei, híres művészek által illusztrált könyvek – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg hétfő délután Szűcsné Lapicz Julianna az Országos Könyvtári Napok oroszlányi programsorozatát az OKSZÍK-ban.

Az aulában megrendezett Különleges könyvek című kiállítás megtekintése közben olcsó könyveket is vásárolhatott az érdeklődő, de mint arról Takács Tímea igazgató tájékoztatott több más érdekesség is várja ezen a héten a könyv és az olvasás szerelmeseit.

Kedden a városi óvodásokkal, iskolásokkal összefogva az egyébként kidobásra kerülő anyagok hasznosítása lesz a téma „minden szinten”, majd csütörtökön a diákok a település 90 éves sportmúltját térképezhetik fel a tesztlapok segítségével.

Pénteken az országosan meghirdetett leg-gyűjtéshez csatlakozik egész napos rendezvényével az intézmény, amit szombaton szabadtéri könyves nyomkereső játék követ, végül a hét utolsó napján beiratkozási akcióval, rendkívüli nyitvatartással, kézműves foglalkozással és együtt olvasással zárulnak a Könyvtári Napok.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek