Önkormányzat
2016. szeptember 28.

Közmeghallgatás kevés érdeklődővel

Bár két rendkívüli napirendi pontot is megszavaztak a döntéshozók, a keddi testületi ülés helyszíne nem véletlenül került a művelődési központ színháztermébe: közmeghallgatást tartott a grémium, amire sajnálatosan kevesen voltak kíváncsiak.

Lazók Zoltán elsőként a közvéleményt foglalkoztató SRF tűz témájában kérte fel Kelkó Balázst, a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjét, hogy tájékoztasson a legújabb fejleményekről. Mint azt a szakemberek megállapították, 6 ezer tonna ömlesztett anyag gyulladt meg szeptember 9-én, amit 12-ére sikerült ártalmatlanítani. Közben két alkalommal végeztek levegőméréseket, de toxikus anyagot, vagy veszélyes koncentrációt egyetlen alkalommal sem mutattak ki a műszerek.

Az SRF-et betárolták, és állandó ellenőrzés mellett biztonságban van. A tűzvizsgálat, amely a gyulladás okára magyarázatott adna, még nem zárult le.

A polgármester ezt követően a szeptember 13-23 között írásban feltett kérdéseket tárta a nyilvánosság elé. Az egyikben a bokodi tavi üdülőtulajdonosok a víz és csatornafejlesztés lehetőségeiről érdeklődtek, de mint az a vízmű szakemberének válaszából kiderült, erre esély sincs, ugyanis csak az ivóvíz elosztórendszert 6,5-7 km hosszban kellene megépíteni, ami 130 milliós összeget jelentene, amihez az egyéni bekötések 100-150 ezer forintos terhe társulna üdülőnként.

Lakossági aggály érkezett a Bánki D. utca 20-22. számú tömb mögötti sportpark létrehozásával kapcsolatban, de mint kiderült, az elfogadott koncepció nem is tartalmazza azt a helyszínt: a Gárdonyi sportcentrumban és a Táncsics úti játszótér szerepel a tervekben, sikeres pályázat esetén.

A könyvtári állomány elégtelen gyarapodását kifogásolta egy kérdező, amire Takács Tímea OKSZÍK igazgató elmondta: valóban nem rendelkeznek bizonyos szakkönyvekkel, de ezeket könyvtárközi kölcsönzéssel be tudják szerezni. A vezető azt is elmondta, hogy idén már több mint egymillió forintot fordítottak állománybővítésre.

Végül a Táncsics u. 30-31. számú épületrész mögötti konténerek áthelyezésére érkezett kérés, de ennek teljesítéséhez a társasházi közgyűlés határozata mellett, két javasolt új helyszínt is kért a polgármester.

A közmeghallgatás két helyszíni jelentkező felszólalásával ért véget: Kövesdi Béla elsősorban közlekedési, forgalomtechnikai javaslatait adta elő – ezek egy részével a testület októberi ülésén foglalkozik, míg a másik hozzászóló a városnak sikert és elismerést hozó sportolók jutalmazása felől érdeklődött.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek