Kultúra
2016. szeptember 01.

Képviselők ismerkedtek az új TV stúdióval

Képviselők vendégeskedtek szerda délután a város új TV adásait készítő és továbbító műhelyében. A döntéshozók személyesen is meggyőződhettek a XXI. századi technika eszközeinek tudásáról a szakemberek kalauzolásával.

A testület áprilisi döntését követően a LÜN Kft. elindította az Oroszlányi Médiacentrum működését. Az előkészítés során párhuzamosan folyt a jogi, a személyi, és az infrastrukturális háttér (létesítmény, műszaki-informatika) megteremtése. Aláírásra kerültek a kábelszolgáltatókkal a műsorterjesztői szerződések, június hónapban megkezdődött a stúdió szakipari kivitelezése, majd ezt követően a belső kialakítása, és mára a technikai eszközök többsége telepítésre került. 2016. augusztus 5-én a Digi hálózatán megkezdődött az OVTV próbaadása. Augusztus 8-a óta friss híreket is tartalmazó adásokkal jelentkeznek hetente két alkalommal. Augusztus 15-től az Oritel hálózatán is elérhetővé vált az OVTV adása. Mindkét kábelszolgáltatónál - az arra alkalmas készülékeken - kiváló HD minőségben, „szélesképernyős” 16:9 képarányban élvezhető a helyi televízió műsora.

A stúdió létrehozásában egyebek mellett a Jászai Mari Színház díszlettervezői is részt vettek. A televízió stábja a korábbi két televízió szakembereiből áll, és 2840 újság is része a „médiacentrumnak”. A legmodernebb fény-, és kameratechnikával felszerelt stúdió műsorstruktúra szerint elkülönülő (hírolvasó, magazin-, és vitaműsor) díszletekkel rendelkezik. Az épületrészt gépészetileg is a funkciónak megfelelően alakították ki, átgondolt tervezésének köszönhetően messze a legkorszerűbb a megyében.

Július elsejével elkészült a Médiacentrum honlapja. Az www.oroszlanyimedia.hu oldalon naponta jelennek meg a friss írásos és mozgóképes anyagok, de megtalálható rajta a 2840 című újság összes száma is. Bár a felület még nagyon új, népszerűségére jellemző, hogy nem egészen két hónap alatt mintegy 30.000 felhasználó 97.000 oldalmegtekintést generált. Emellett az OVTV és a 2840 Facebook oldalán keresztül is eljutnak az elkészült anyagok az érdeklődőkhöz.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek