Hír
2016. március 31.

Kutyákat simogattak a gyerekek

Omáscsik Orsolya, a Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület elnöke volt a vendége szerda délelőtt a Családok Átmeneti Otthonának. A szakember vetítéssel egybekötött előadásában a felelős állattartásról, elsősorban a kutyák védelméről tájékoztatta az intézmény lakóit.

Szólt az ebtarás városi szabályozásáról, a chip és a rendszeres oltás fontosságáról, a póráz használatáról, és a kutyás sétáltatása során keletkezett piszok eltakarításának ellenőrzéséről, amit folyamatosan figyelemmel kísérnek a közterület felügyelők.

Mint elhangzott, sokan összetévesztik a menhely és a gyepmesteri telep fogalmát. Utóbbiban – sajnos – ha meghatározott időn belül nem sikerül gazdát találni az elkóborolt, elhagyott állatoknak, elaltatják azokat, míg a menhelyen – ha nem is ideális körülmények között – akár évekre is befogadják őket.

Az előadást követően aztán a gyermekek nagy örömére a győri Ebuló kutyaiskola aktivistái tartottak bemutatót Boronyák Szandra vezetésével, majd következett a várva várt állatsimogatás.

Mint azt Szmilek Zsuzsanna egységvezető elmondta, rendszeresen szerveznek tartalmas szabadidős programokat az otthon lakóinak, így húsvét előtt az ünnep jegyében került sor a szöszmötölőre, megalakult és sikeres a Baba-Mama klubjuk, rendszeresek az egészségnevelési beszélgetések, a mesefoglalkozások, és már tervezik anyák napi programjukat is.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek