Közélet
2016. március 30.

Nyomja meg a gombot, ha baj van!

Torma Lajos települési képviselő, az Egészségügyi és Szociális Bizottság tagja, fővédnökként nyitotta meg kedden délután az Idősek Akadémiájának első rendezvényét a Bányász Klubban. Az esemény előadója Szita Attila, az Alhambra Kft. ügyvezetője a pánikjelző eszközök használatával, előnyeivel, hasznosságával ismertette meg az elsősorban időskorú hallgatóságot.

Ezen berendezések arra szolgálnak, hogy segélyhívás esetén riasztást adjanak le a távfelügyeleti ügyeletesnek. Ma már rendkívül sok fajtájuk lelhető fel a piacon. A fejlettebb készülékek alkalmasak arra, hogy egyedi kihangosító rendszerük segítségével továbbítsák a helyszínről a beszédet, hangokat, zörejeket, hangszórója pedig tolmácsolja a diszpécser kérdéseit és megnyugtató segítséget ígérő szavait. A szolgáltatás teljes értékű kommunikációra épül, ami lehetővé teszi az ügyeletes orvosnak vagy ügyelőnek, hogy meggyőződjék a segélykérés valódiságáról, az intézkedés szükségességéről és sürgősségéről, és meghatározhassa annak módját. Sürgős beavatkozást igénylő események bekövetkeztekor a szolgáltató diszpécsere azonnal értesíti az illetékes mentőszolgálatot, az ellátott szakápolóját, valamint a bajbajutott személy közvetlen hozzátartozóit.

Szita Attila a mobil segélyhívó és személyfelügyeleti jelzőrendszer előnyeit sorolva többek között kiemelte a 24 órán át tartó állandó készenlétet, a kétirányú kommunikációt, a GPS-s helymeghatározást és a folyamatos rendszerállapot rögzítést.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek