Önkormányzat
2016. március 30.

Megújuló városi televíziós szolgáltatás

Nem csoda, hogy négyórásra sikeredett a képviselő-testület keddi programja, hiszen csak a két ülés közötti tájékoztatóban 35 téma szerepelt, majd ezeket követte a 18 napirendi pont megvitatása.

Többek között módosították a helyi építési, a közbeszerzési szabályzatról szóló, valamint a Településszerkezeti Tervet, döntöttek tömbházas területen lévő illegális hulladék elszállításáról, és tájékoztató hangzott el a városi Humánerőforrás-fejlesztési Stratégiáról.

Komoly vita bontakozott ki az ipari parkkal kapcsolatos kiadványról, aminek az ár-érték arányát vitatta a Fidesz-KDNP frakció, de számtalan helyesírási hibára is felhívták a figyelmet.

Hasonlóan hosszú út vezetett a 17. előterjesztés elfogadásáig, ami a városi kommunikáció, a televíziós műsorszolgáltatás és nyomtatott sajtó működési feltételeinek hosszú távú megteremtéséről szólt.

Mint az a téma előterjesztésében olvasható, Oroszlányban 2011. óta két helyi televízió működik. Ezek a város lakosságának csak egy-egy részét érik el, az egyik csak a DigiTv, a másik csak az Oritel Kft. előfizetői számára hozzáférhető. A két televízió eltérő műsorstruktúrát alkalmaz, a szerkesztési elveik, a technikai felszereltségük, a sugárzott adások minősége, illetve ezekkel összefüggésben az önkormányzattól kapott támogatások is jelentősen eltérnek. A televíziós médiaszolgáltatás mellett az elmúlt egy évben mind nyomtatott, mind elektronikus formában kedveltté vált „2840” önkormányzati újság egészíti ki a helyi tájékoztatást. A cél az, hogy az egyébként hiteles és mértékadó közérdekű tájékoztatás, mint az önkormányzat által támogatott szolgáltatási lehetőség a város teljes lakossága számára elérhető legyen.

A határozati javaslatot pontonként szavazva fogadta el a képviselő-testület:

  • Egyetért a városi televíziós műsorszolgáltatással és a „2840” helyi újság kiadásával összefüggő feladatok 2016. július 01. napjától a Létesítményeket Üzemeltető Nonprofit Kft. általi ellátásával.
  • Egyetért azzal, hogy a városi televízió és a „2840” helyi újság elhelyezésére az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. telephelyén kerüljön sor.
  • Utasítja a Létesítményeket Üzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, hogy a 2016. áprilisi, munkaterv szerinti testületi ülésre készítsen a várható költségek kiemelésével, az Önkormányzat által biztosítandó helyi média szolgáltatások ellátásának szervezeti, beruházási, üzemeltetési, illetve ezekre vonatkozó szerződéses feltételeket bemutató előterjesztést.

Az ülés teljes anyaga megtekinthető a város weboldalán!


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek