Önkormányzat
2016. február 25.

Négy órát üléseztek

Már a két ülés közötti eseményekről szóló tájékoztató is több mint harminc pontot tartalmazott, majd ezt követte a 23 rendes napirend, így nem csoda, hogy közel négyórás tanácskozást tartott kedden a város képviselő-testülete.

Lazók Zoltán előzetes beszámolójában szó esett többek között arról, hogy az a háziorvos, aki 20 éven keresztül folyamatosan körzeti, illetve háziorvosi feladatokat, körzeti gyermekorvosi, illetve házi gyermekorvosi feladatokat látott el, valamint az az alapellátást végző fogorvos, aki 20 éven keresztül folyamatosan fogorvosi alapellátási feladatokat látott el, a címzetes főorvosi cím használatára jogosult. Az önkormányzat díszoklevelet és bruttó 100 E Ft-ot adományoz azoknak, akik jogszabálynak megfelelő időtartamú és tartalmú szakmai életúttal rendelkeznek. A díszoklevél és az anyagi elismerés átadására ünnepélyes keretek között évente egy alkalommal- a Semmelweis-napi ünnepség keretében- kerül majd sor.

Az önkormányzat képviselői és a LÜN Kft. ügyvezetője az elmúlt időszakban több alkalommal foglalkozott a Káptalanfüredi tábor kérdésével. Összegezték az elmúlt két-három évben megtörtént helyszíni bejárások során kialakult bizottsági véleményeket, a bejárásokon részt vevő városatyák elhangzott véleményét, megvizsgálták a felépítmények, sportpályák, infrastruktúrák, korábbi szabadtéri eszközök, bútorok és a terület általános kertészeti állapotát, továbbá áttekintették a vonatkozó építési és rendezési terv szerinti szabályozásokat. Mindent figyelembe véve konszenzus született abban, hogy az ifjúsági tábor jelenlegi állapotában használhatatlan, teljes körű infrastrukturális és építészeti felújításra, fejlesztésre szorul.

A VÉRT-tel kapcsolatos tárgyalások elősegítése érdekében - elsősorban az értékesítésre szánt ingatlanok, a volt márkushegyi bányászati eszközök és a tervezett rekultivációs folyamatok kapcsán – háttéranyagok készültek a vezetői tárgyalásokhoz. Kedvező hír, hogy a bányászati eszközök esetében továbbra is fennáll a szándék és lehetőség a visszarabolt eszközök gyűjteményi hasznosítására, azaz a Bányászati Múzeumban való elhelyezésre.

Csak pár példa a testületi anyagból, teljes terjedelmében a város weboldalán olvashat.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek