Önkormányzat
2015. december 15.

Az utolsó ülés

Költségvetési előkészítésről, a városi gimnázium és a szakközépiskola tanulmányi ösztöndíjáról is szó esik többek között a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről szóló tájékoztatót követően a képviselő-testület keddi ülésén.

Az év utolsó döntéshozatali eseményén az említettek mellett napirendként szerepel a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság létrehozásának kérdése, a városi kommunikáció, televíziós műsorszolgáltatás feladatainak ellátása tárgyban közzétett pályázati eljárás lezárásával kapcsolatos döntések meghozatala, valamint az iskolagyümölcs-program kiegészítéseként az iskolatej és kifli biztosítása az oroszlányi köznevelési intézmények I-VIII. évfolyamán.

A posta mögötti terület felújításával összefüggő többletköltségek rendezése, a Borbálai Közösségi Ház hasznosításának kérdése, és a jövő évi munkaterv megtárgyalása is kedden kerül a grémium elé.

A két ülés közötti tájékoztató egyébként több mint harminc pontban összegzi az elmúlt időszak eseményeit. Ebben olvasható, hogy a Tatabányai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elutasította a KEM Kormányhivatal keresetét, amit Oroszlány Város Önkormányzata ellen nyújtott be. Mint emlékezetes nagy port vert fel a polgármesteri illetmény emelésének kérdése. A mostani ítélet azt tartalmazza, hogy a KEM Kormányhivatal kereseti kérelme nem volt alapos. Nem volt megfelelő a jogértelmezése a polgármesteri illetmény megállapítására irányuló szabályok alkalmazására vonatkozóan, továbbá, hogy a hatályos jogszabályi rendelkezések alapján jogszerűen még törvényességi felügyeleti eljárást sem kezdeményezhetett volna.

Az ülés teljes anyaga a város honlapján olvasható!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek