Kultúra
2015. október 12.

Csehországi együttműködés

Az elmúlt héten Ostravában járt az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár delegációja Takács Tímea igazgató vezetésével, valamint Nagy Csaba idegenforgalmi referenssel.

A közel 300 ezer lakosú – egykor a szénbányászatáról híres – csehországi város Morvaország és Szilézia határán fekszik, közel Lengyelországhoz.

Az oroszlányi intézmény a XI. Nemzetközi Bábfesztiválra kapott meghívást, amelyen 11 országból 30 előadó lépett színpadra főként Európából, de érkeztek bábosok Kanadából és Izraelből is. A nagyszabású eseménynek az Ostravai Bábszínház (Divadlo Loutek Ostrava) adott otthont.

A rendezvény zárónapján a színház igazgatója, Jarmila Hájková fogadta az oroszlányi vendégeket. A baráti beszélgetés együttműködési szándékkal zárult. Ennek eredményeképpen 2016 tavaszán az OKSZIK helyiségeiben egy tartalmas bábkiállításra kerül sor, melyen a marionett báboktól kezdve az ember nagyságúig láthatóak lesznek mesehősök – Pinokkio, Rumcájz – és interaktív figurák is.

A rendkívül gazdag tárlat a tervek szerint két hónapig lesz látható Oroszlányban. Az Európában egyedülálló ostravai gyűjtemény még soha nem járt külföldön, városunkban lesz az első vendégszereplése. Az anyag elsősorban az óvodás kortól a 14 éves korig terjedő korosztályt célozza meg, és idegenforgalmi szempontból is újdonság lesz Oroszlányban.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek