Közélet
2015. október 08.

Avarégetés ősszel

Április 5-én lépett életbe az önkormányzat 11/2015. (IV.4.) számú rendelete az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetésének helyi szabályairól. Ezeket elevenítjük most fel az ősz beköszöntével.

Oroszlány város belterületén és a külterületi lakott területeken avart és kerti hulladékot égetni a szeptember 1. és november 30. közötti időszakban hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken és szombati napokon – amennyiben az nem ünnepnap – szabad, naponta egy alkalommal, maximum 4 óra időtartamig, hétköznapokon 9.00-20.00 óra között, szombaton 9.00-12.00 óra között.

Tilos az avar és kerti hulladék égetése az engedélyezett időszakon kívül, valamint párás, ködös, esős időben, erős szél alacsony légnyomás esetén. Közterületen avart és kerti hulladékot égetni tilos, és azt csak megfelelően kialakított, a legközelebbi épülettől legalább 6 méter távolságra elhelyezett tűzrakó helyen, a vagyon- és személyi biztonságot nem veszélyeztető módon, nagykorú cselekvőképes személy folyamatos felügyelete, a lakókörnyezet lehető legkisebb zavarása mellett szabad.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek