Kultúra
2015. október 05.

Évindító kézműveskedés – szabadulás a félelem ketrecéből

Első alkalommal tavaly advent időszakában hívta kézműveskedni Nagy Péter tiszteletes új kezdeményezésként a Környe-Oroszlányi Református Missziói Társegyházközség hittanos diákjait, gyülekezeti tagjait, s a gyerekek olyannyira élvezték, hogy húsvét előtt megismételték a programot, szombaton tehát már harmadik alkalommal találkoztak.

Ezúttal a tanévkezdést követő ismerkedés jegyében érkeztek az oroszlányi és környei gyerekek a környei Művelődési Házba, ahol a gyülekezet hölgy tagjai szorgoskodásának köszönhetően ismét finom sütemények, házi készítésű üdítőitalok sorakoztak a vendégváró asztalokon, a kézműves garnitúrákon pedig számtalan alapanyag, amikből később tolltartók, könyvjelzők, papírsárkányok és karkötők készültek.

Előtte hagyományosan közös énektanulással indult a program, majd Nagy Péterné tiszteletes asszony az áhítat során varázslatos játékba hívta a gyerekeket. Ki, mitől fél? Ki fél a kutyáktól, a bezártságtól, az oroszlántól, darázstól, a szülői büntetéstől, a sötétben? Ahogy sorra emelkedtek magasba a kezek, úgy nőtt a fiúk, lányok száma a „félelem ketrecében”. Jó lenne egy órát ott maradni? – tette fel az újabb kérdést a lelkipásztor, s a válasz azonnal érkezett: nem!

A gyerekek egy módon „szabadulhattak”: ha megkeresik a teremben elrejtett varázsmondat szavait, azokat sorba rendezik, majd jó hangosan többször elismétlik. A diákok sikerrel derítették fel a kék lapok rejtekhelyeit, s kisebb tanakodás és némi felnőtt segítséggel a varázsmondat, a bibliai idézet is kialakult, s miután háromszor is felolvasták, eltűnt a ketrec:
Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek