Közélet
2015. október 02.

Köszöntötték a szépkorúakat

Egész napos programmal kedveskedtek a szociális szolgálat munkatársai csütörtökön az idősek átmeneti otthonának és a nappali klub tagjainak.

Az idősek napja alkalmából szervezett esemény keretében délelőtt az óvodások szereztek felhőtlen perceket az ünnepelteknek, majd koradélután Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

Mátics Katalin, a szolgálat vezetője beszédében Sütő András gondolatát idézte: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.”

- A mi világunk önökkel: apáink, nagyapáink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg – fogalmazott Mátics Katalin. A rendezvény kedves epizódjaként a nyugdíjas értelmiségi klub és a foltvarró klub tagjai általuk készített ajándékokkal kedveskedtek az intézmény lakóinak, majd gazdag kulturális műsor szórakoztatta az idősek átmeneti otthonának és a nappali klubnak a tagjait.

Fellépett többek között Cservenák Erzsébet prózamondó, a Silhouette balett táncosai, valamint Dallos Zoltán társulatának előadói.

Az eseménnyel párhuzamosan több mint kétszáz 65 év feletti meghívottat vártak a művelődési központba, a városi Vöröskereszt ünnepségére, amit Brunner Róza elnök nyitott meg.

Lazók Zoltán ünnepi gondolatai között méltatta az időskorú emberek várossal kapcsolatos áldozatvállalását, majd beszédét így fejezte be: Önök nálam is felnőttebbek és tapasztaltabbak. Jó tudni azt, hogy ma az ember hosszabb ideig él, mint eddig bármikor a történelem során, s ennek oka a nyugodt, kiegyensúlyozott, szeretetteljes öregkor. Kívánom, hogy az önök élete is legyen nyugodt, kiegyensúlyozott és szeretetteljes.

A meghívottakat a vers és prózamondók mellett a Hébé művészeti iskola fiataljai szórakoztatták, végül a szépkorúak valamennyien a vöröskereszt ajándékával térhettek haza.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek