Hír
2015. október 31.

Halottak napja

Nyugvó lelkek csendes fekhelye békés nyüzsgéssel van megtelve, virágba borul, miközben könny hull, közeli s távoli emlék él, ám fakul.

Közélet
2015. október 30.

Megemlékezés a Madár-hegyi sírkertben

Ez év nyarán fordult Oroszlány polgármesteréhez a Bács-Kiskun megyei Miskén élő Kovács Ferenc, hogy a település melletti Madár-hegy erdejében található temető nagyon elhanyagolt állapotú, amit rendbe kellene rakni, hiszen tizenkét, a II. világháborúban elesett magyar honvéd is itt nyugszik, köztük az ő édesapja.

Közélet
2015. október 29.

Vigyázzon a gyertyagyújtással!

Általános szokás, hogy Mindenszentek napján és az azt követő Halottak napján gyertyát gyújtunk az elhunytakért, nemcsak a temetőkben, hanem otthon is, valamint egyre elterjedő halloweeni szokásként az emberek gyertyákat, mécseseket, vagy töklámpásokat gyújtanak.

Hír
2015. október 29.

Sokkal többen dolgoznak

2015. július–szeptemberben a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 265 ezer fő volt, 116 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 64,8%-ra emelkedett. A férfiak foglalkoztatási mutatói nagyobb mértékben javultak – áll a csütörtökön publikált KSH gyorsjelentésben.

Sport
2015. október 29.

Hazai pályán fogadták az ellenfeleket

Itthon tartotta a 3 pontot az OSZE felnőtt csapata, 2-0 arányú győzelmet aratva a hétvégén. A Banai KSK ellenei mérkőzés 4. percében Busai András juttatta vezetéshez a gárdát, majd a 23. percben Földi Bálint állította be a végeredményt. Ezzel a győzelemmel a 10. helyről várják a következő fordulót.

Hír
2015. október 28.

Kisgyermekek ellátása

2014-ben mintegy 42 ezer kisgyermeknek a gondozását 736 bölcsőde és 1137 családi napközi végezte arra az időre, amíg szüleik dolgoztak. A bölcsődékben és családi napközikben gondozott gyermekek ezer azonos korú kisgyermekre jutó együttes aránya, ha mérsékelten is, de évről évre emelkedik. Ebben a növekedésben a kapacitások bővülése mellett a 3 évesnél fiatalabb gyermekek létszámának csökkenése is szerepet játszik – adta hírül a KSH a tavalyi adatokat összegezve.

Sport
2015. október 28.

Szlovákiában versenyeztek

Arany- és ezüstéremmel a tarsolyukban érkeztek haza Végh Tibor edző tanítványai az elmúlt hétvégén. Az Oroszlányi Judo Club versenyzői a szlovákiai Pezinok városban vettek részt nemzetközi versenyen, ahol mindhárom induló a dobogóra állhatott.

Sport
2015. október 27.

Bara Alexandra Oroszlányban

Bara Alexandra többszörös világ- és Európa-bajnok maratonista kajakos volt a Vért S. E. kajakszakosztályának vendége a hétvégén.

Pályázat
2015. október 26.

Pályázat - Intézményvezető (magasabb vezető)

Oroszlány Város Önkormányzata a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Önkormányzati Szociális Szolgálat intézményvezető (magasabb vezető) beosztás ellátására.


Találatok száma: 60db

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek