Önkormányzat
2015. szeptember 09.

Ülésezett a testület

Hosszú együttlétre számítottak a képviselő-testület tagjai a keddi start előtt, hiszen csak a két ülés közötti események tájékoztatója 58 pontból állt, nem beszélve a több mint húsz tárgyalásra váró témáról.

Rögtön kezdésként Torma Lajos képviselő kért szót, aki elszomorítónak nevezte, hogy az idei bányásznapon senki se volt, aki köszöntötte volna a koszorúzási ünnepségen azokat, akik Oroszlányt a kis faluból húszezres várossá tették, akik egy egész szakmakultúrát képviseltek, és képviselnek ma is.

Orbán Ferenc a 2840 című városi újság egyik írását kritizálta. A lap augusztusi számában jelent meg a következő szöveg: „Mi lesz a középiskoláink jövője? A város középiskoláiban nagyobb izgalommal várják a következő tanévet, mint az általános iskolákban: ismét átszervezés érintette őket. Még 2011-ben - a tantestület és a szakértői vélemények ellenére – vonták össze a városban működő középiskolákat. Az összevont működés 4 éve alatt kétszer nevezték át a formációt, hogy aztán most július 1-től a két középiskola ismét külön folytassa útját.” A képviselő azt kifogásolta, hogy bár a két intézmény tantestülete valóban nem támogatta a fúziót, azonban a szakértői vélemény nem ellenezte azt.

A szakértői elemzés összegzése így szólt 2011-ben: „Az intézményekben további megtakarítások az osztály és csoportlétszámok növelésével, a gazdálkodás módjának megváltoztatásával, az intézmények összevonásával látszik elérhetőnek. Az intézmények összevonásával azonban érdemes kivárni a közoktatási rendszer változását, legalább 2013-at, amikorra remélhetőleg minden pontosan kiszámíthatóvá válik.”

A közel 4 órás ülés anyagát egyébként érdemes megtekinteni a város weboldalán, hiszen a forgalmi rend változásoktól, a felsőtelepi kiskertek kisajátításáig, a tanévkezdéssel kapcsolatos iskolai statisztikákig, sok téma közvetlenül is érinti a város lakóit.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek