Közélet
2015. július 24.

Családja mellett a polgármester is köszöntötte Irénke nénit

Lazók Zoltán polgármester is felkereste és köszöntötte pénteken Miseta Jánosnét, aki családja körében ünnepelte 90. születésnapját.

Irénke néni, 1925 júliusában jómódú gazdacsalád második gyermekeként látta meg a napvilágot. A ház, amelyikben született Buzsákon jelenleg Tájházként üzemel. Iskoláit a faluban végezte, akárcsak nővére és húga, és már gyerekkorában megszerette a földet és az azzal járó kemény munkát.

Első férjét a házasságkötés után pár hónappal elvesztette a II. világháborúban. A kuláküldözés, az „önkéntes” beszolgáltatás és a Tsz-be való belépés mind, mind sújtották az életét. Irénke mindezek ellenére tanult, dolgozott és tagja volt a buzsáki hagyományőrző néptáncegyüttesnek, szakácsként pedig főzőversenyeket is nyert.

A második férjével (aki 1949-ben tért haza orosz hadifogságból) 1950-ben kötött házasságot, melyből egy leánygyermekük született, majd 1958-ban Oroszlányba költöztek. A férje megbecsült bányászként az Oroszlányi Szénbányák Vállalatnál dolgozott. A XXIII-as aknától ment nyugdíjba, és 1994-ben az első dédunoka megszületése előtt pár hónappal hunyt el. Két unokája és öt dédunokája színesíti a dédi idős napjait, akik a pénteki családi ünnepségen is elhalmozták szeretetükkel Irénke nénit.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek