Hír
2021. február 18.

Szakmai bejárás

Lazók Zoltán polgármester kezdeményezésére, két ingatlant érintően szakmai bejárást tartottak szerda délután a képviselő testület tagjai, valamint a polgármesteri hivatal szakemberei.

Elsőként a Jehova Tanúi által működtetett „Királyság termét” tekintették meg. Az önkormányzati területen lévő épület kapcsán – a feltételek teljesülése esetén – előterjesztés készül ingatlancserét illetően. Az előzetes tervek alapján a vallási gyülekezet az építményt átadná az oroszlányi önkormányzatnak, cserébe megkapnák a volt Ady mozi területét. Itt új templomot szeretnének emelni, parkolóval kiépítve.

A jehovák egyre bővülő létszáma és a városközpont közelébe történő áttelepülés lehetősége együttesen határozta meg döntési szándékukat. A Borbála városrészen, a Dózsa György utcai vasúti átjárónál található ingatlan hasznosításával kapcsolatosan számos elképzelése van az önkormányzatnak, a végső döntést több tárgyalási folyamat előzi meg.

Ezt követően a Chudik Lajos Sporttelep mögött lévő, egykori lőtér épületét és területét vizsgálták meg. Mint ismert, a központi konyha kialakítása végett az előzetes tervek alapján itt kerül kialakításra az új hajléktalan szálló. A projekt megvalósulása ez esetben is még számos egyeztetést igényel.

A fotón a belső épületrész jelenlegi állapota látható.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek