Koronavírus
2020. november 03.

Újabb szigorítások éjféltől

A kormány a keddi ülésen áttekintette a járványügyi helyzetet mind a magyarországi, mind az európai tekintetben. Tagadhatatlan, hogy felgyorsult a járvány terjedése, Ausztriában már másfélszer annyi az egy millió főre jutó fertőzött, mint Magyarországon, nyugatabbra pedig még ennél is rosszabb a helyzet.

A szomszédos országot azért fontos kiemelni, mert a tapasztalatok szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát. Ha pedig ez a jövőben is így lesz, akkor december közepére elérik a magyar kórházak a teljesítőképességük határát.

A gyorsaság ebben a helyzetben mindennél fontosabb, így a kormány úgy döntött, hogy éjféltől újra bevezetik a rendkívüli jogrendet és arra kérik az országgyűlést, hogy ezt 90 nappal hosszabbítsa meg.

Emellett a kormányülésen döntöttek még arról is, hogy rendezvényeken, a sporteseményeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni és a maszk használata kivétel nélkül kötelező. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell pénzbírságot szabdnak ki és azonnal bezáratják azokat a helyeket, ahol nem tartják be a szabályokat.

A szórakozóhelyeken viszont lehetetlen kikényszeríteni a szabályok betartását, ezért az operatív törzs javaslata alapján úgy döntöttek, hogy bezárják azokat. Éjfél és reggel 5 óra között pedig kijárási korlátozás lép életbe. Hogy a tömegközlekedési eszközökön mérsékeljék a zsúfoltságot, a reggeli és a déli csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el és újra ingyenessé tették a parkolást.

Forrás: nyugat.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek