Sport
2020. június 06.

30 éves az ismét megújuló OSE

„Az elmúlt harminc évben nagyon sokszor voltunk fenn és lent, rengeteg áldozat árán tudtunk előrébb jutni. Ma, amikor a három évtizedre visszatekintünk, akkor azt hiszem, elégedettséggel beszélhetünk erről a harminc évről. Az elmúlt pár hónap eseményei egy nagyon szép sikersorozatot szakítottak meg. Sokat fogunk még azon dolgozni, hogy ez folytatódhasson. Azt gondolom, hogy van rá remény” - mondta Beck Ferenc az OSE elnöke péntek reggel megtartott ünnepi sajtótájékoztatóján.

A sajtótájékoztatón az elnök mellett részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Lazók Zoltán polgármester is.

- Szép nap egy harmincas évforduló egy olyan közösség életében aki valóban egy újjászületést ünnepel és az eltelt harminc év, az elmúlt néhány esztendő egy sikersorozat, minden mélypontjával és küzdelmével együtt. Azt gondolom, hogy méltó és szükséges erről az évfordulóról megemlékezni - fogalmazott a térség országgyűlési képviselője, aki a Krajnyik Akác András Sportcsarnok építésének kezdetéről is megemlékezett. Kifejtette, hogy a város polgármestere, Lazók Zoltán teljes mellszélességgel az ügy mellé állt és a csarnok építésekor mindenki felül tudott kerekedni a helyi és más jellegű vitákon, és abban minden döntéshozó egyetértett, hogy az OSE ügye az az ügy, amit mindentől függetlenül támogatni kell. Mindegyikünk a maga feladatkörében, felelősségkörében és helyén keresi a finanszírozást ahhoz, hogy az a régi álom ami megvalósult az elmúlt időszakban, az maradjon valóság a jövőben.

A találkozón városunk polgármestere elmondta, hogy bár a jelenleg is fennálló vírushelyzet nagyon komolyan megterheli az önkormányzatokat, az OSE munkáját a képviselőtestület a jövőben is támogatni fogja.

- Azt gondolom, hogy összefogással ebben a nehéz helyzetben is jó megoldásokat fogunk tudni hozni. Bízom benne, hogy sikerülni fog elindulni és az OSE folytatni tudja azt a menetelést amit a tavalyi évben láttunk tőlük. Gratulálok a tavalyi esztendőhöz és az elmúlt harminc évhez is - mondta Lazók Zoltán polgármester.

Az OSE tehát, ha úgy tetszik folytatja, ha úgy tetszik elkezdi a munkát, de mindenképpen dolgozni fog, mint tette azt az elmúlt harminc esztendőben.

- Harminc évvel ezelőtt egy bajnok aspiráns csapat szűnt meg - derült ki Beck Ferenc szavaiból.

A történelem milyen érdekes, ismétli önmagát. Anno több mint tíz évig volt kosárcsapatunk az első osztályban. Akkor is megszakadt a bajnokság, most is megszakadt. Nem volt helyezés. Bízom benne, hogy a következő tíz évben szintén első osztályú csapat leszünk. Az egész OSE történelem végig rögös úton haladt, de most látjuk a fényt - fogalmazott az elnök. Azt is elmondta, hogy a következő szezonban is Sebastjan Krasovec lesz az edző, illetve három fiatal játékossal kötöttek már szerződést. Anda Dávidot már ismerhetik a szurkolók, Papp Attila, saját nevelésű játékost a jövőben szeretnék a felnőtt keretben pályára küldeni, a Honvéd játékosát Mucza Tamást pedig hosszú ideje figyelik már, így az edző kérésére igazol az „oroszlánokhoz” a következő szezonra.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek