Koronavírus
2020. május 23.

Így működnek az iskolák júniusban

A Magyar Közlönyben május 23-ra virradó éjszaka megjelent az iskolák június 2. utáni működését szabályozó kormányrendelet. Az alapvetés továbbra is az, hogy az iskolák egy kivételtől eltekintve június 2-15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint működnek azzal, hogy a tantermen kívüli, digitális munkarend tapasztalatai alapján egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető a tanulók felzárkóztatása céljából.

A kormányrendelet értelmében:

  • június 2. és június 26. között minden általános és középfokú iskola megszervezi a tanulók felügyeletét. A felügyelet keretében napközi, szakkör, sportfoglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztató foglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás tartható.
  • ha egy diák máshol tanul, mint ahol lakik, és saját iskolájában nem tud részt venni a tanulófelügyeletben, akkor a lakóhelye szerinti településen működő iskola a felügyeletét nem tagadhatja meg
  • a szakképzést folytató iskolák június 2-től a veszélyhelyzetet megelőzően alkalmazott nappali vagy esti munkarendben, vagy tantermen kívüli, digitális munkarendben egyaránt működhetnek. Erről az iskola vezetője dönthet.

Az intézményi gyermekétkeztetést június 26-ig a tanítási év szabályai szerint kell biztosítani az iskolákban. Azoknak a gyerekeknek, akik nem veszik igénybe az iskolai felügyeletet, a tanítási szünetre vonatkozó szabályok szerint kell biztosítani az étkeztetést.

Az oktatási intézményeknek a tanulófelügyeletben részt vevő gyermekek, tanulók számáról naponta kell, hogy adatot szolgáltassanak a Köznevelés Információs Rendszerén, a KIR-en keresztül.

Forrás: kemma.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek