Koronavírus
2020. April 29.

Zárlat a tatabányai kórházban

A fekvőbeteg-osztályain elrendelt zárlat mellett a járóbeteg-szakrendeléseket is beszüntették a tatabányai Szent Borbála Kórházban.

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden a parlament Népjóléti Bizottságában bejelentette, hogy zárlatot rendelt el a tatabányai Szent Borbála Kórházban, ahol házon belül kezdett el terjedni a koronavírus. Az intézmény szerda kora reggel a Facebook-oldalán közölt részleteket arról, hogy mit jelent a zárlat.

Közleményük szerint az intézményben amellett, hogy valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán zárlat lépett érvénybe, valamennyi járóbeteg-szakrendelés szüneteltetését is elrendelte az országos tisztifőorvos. A határozat a tatabányai központi telephelyen működő egységeket érinti. A Tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórházban továbbra is folyamatos az ellátás. Az intézkedésre a betegek és dolgozók biztonsága érdekében került sor, amely visszavonásig érvényes. Információik szerint mindemellett a dolgozók tesztelését is elrendelték, hétnaponként megismételve azt.

A kórházban felbukkant fertőzés kapcsán keddi adatok alapján79 ember került kontakt- vagy gyanús esetként karanténba, mellettük 21 dolgozó tesztje lett pozitív. A COVID terjedésével kapcsolatban az oroszlányi hajléktalanszállót is ki kellett üríteni, ugyanis egy lakójuk, aki többször járt a tatabányai kórházban, szintén megfertőződött.

Forrás: kemma.hu


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek