Hír
2020. január 08.

Elnöki meghívás

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnökének meghívását elfogadva kedden a civil szervezet budapesti székházába tett látogatást Lazók Zoltán polgármester.

A megbeszélésen, melyen a szövetség és Oroszlány 2020. évi közös programjait, lehetőségeit tárgyalták meg részt vett Halzl József tiszteletbeli elnök is. Hagyományosan kiemelkedő esemény lesz a március 27-i Rákóczi Emléknap és a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja.

A szomorú trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából számos helyszínen lesz nagyszabású megemlékezés. A Rákóczi Szövetség központi tiszteletadását Sátoraljaújhelyre tervezi, de kiemelt szerepet kap városunk is. Ugyanis a helyi szervezet határon túli, „Hídverő településekkel” való kapcsolattartásának köszönhetően az elmúlt évekhez hasonlóan, a felvidékről közel 250 magyar ajkú diák vesz majd részt az oroszlányi megemlékezésen.

Szóba került a Felvidéki Beiskoláztatási Program támogatása is, melyben eddig is rendszeresen részt vett önkormányzatunk. Ezen túlmenően az országos elnök a „Felvidékről kitelepített magyarok emléknapját”, valamint a „Nemzetközi Történelmi Vetélkedőt” külön támogatásban részesíti.

Az oroszlányi csoport munkáját elismervén és elősegítvén pedig 1 millió forint támogatást biztosít rendezvényszervezésre az idei esztendőben.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek