Hír
2020. január 07.

A ház a régi, a név új

Legnépszerűbb „össznépi” elnevezése „Beton” volt, de hívták művelődési központnak is, majd egyszer csak Kölcsey nevét vette fel a városi kultúra fellegvára.

2015-ben újabb névváltoztatást követően kapta a ház a Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár elnevezést a keresztségben, január 1-től pedig Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár Oroszlány (KFMKKO) sic!!!! a hivatalos titulus.

A képviselő-testület elé decemberben került az az előterjesztés, amely megmagyarázza a változtatás szükségességét: A közművelődési alapszolgáltatások biztosítását a lakosság részére az Önkormányzat elsősorban az általa alapított költségvetési szerv, az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár fenntartásával látja el, amelynek azonban a megnevezése, típus besorolása a hatályos törvényi előírásoknak nem felel meg. A létesítményi, személyi feltételrendszer, hatókör, működés szerinti helyes besorolás a művelődési központ, amely a könyvtárral összevontan működő integrált kulturális intézmény. Az elnevezés a módosítással Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár Oroszlány (KFMKKO) – olvasható az elfogadott előterjesztésben.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek