Hír
2020. január 02.

Világsztár az előszilveszteren

Több ezres tömeg, fergeteges partival búcsúztatta az óévet Oroszlány főterén.

Hagyomány már a városban, hogy az OKSZÍK (januártól Kölcsey Ferenc Művelődési Központ, azaz KFMKK), december 30-án, minden évben hatalmas előszilveszteri bulival lepi meg a városlakókat.

Idén nem csak a szabadtéri színpad előtti tér népesült be szórakozni vágyókkal, de a rendezvény miatt, a forgalom elől lezárt útszakaszon is mulattak a résztvevők, akik szép számmal érkeztek Tatabányáról, a környező településekről, sőt, még Budapestről is. Mint azt a távolabbról érkezőktől megtudtuk, a jól összeállított programkínálat vonzotta városunkba őket, hiszen a helyi csapatok mellett, egy igazi világsztár is megjelent a színpadon, illetve a technikának és a gondos szervezésnek köszönhetően, a színpad mellett felállított hatalmas kivetítőn is.

A buli hat órakor kezdődött, két rap csapat fellépésével. Nem csak az LBS Music, de a Silent is hatalmas ovációt váltott ki a zömében fiatal lányokból álló közönségből. A tömeg szinte percről percre egyre csak nőtt, Matyi és a hegedűs produkciójára már teljesen benépesült a tér, és a pörgős, pattogós mulatós zene meg is hozta a várt hatást, hiszen többen táncra perdültek a slágerek hallatán.

Aki nem táncolt, az énekelt, aki nem énekelt, az a téren felállított vásárban igyekezett némi forró italhoz, finom falathoz, vagy épp szilveszteri trombitához és fejfedőhöz jutni. A bulizó tömegben találkoztunk sörösüvegnek öltözött férfiakkal, parókákba burkolózó hölgyekkel és varázspálcákkal, villogó röppentyűkkel, vagy világító lufikkal, vidáman hadonászó gyermekekkel.

A forralt bor, a forró tea és epermust mellett a hangulatot Csordás Tibor és a Fiesta izzította be igazán. Népszerű dalaikra szinte egy emberként hullámzott a tömeg, majd megérkezett Horváth Tamás, akinek a koncertje közben egy tűt sem lehetett már leejteni a téren.

Előszilveszteri party lévén, pezsgődurrogás ugyan nem volt, de az est fénypontjaként aposztrofált Sheyla Bonnick és a Sounds Of Boney M nevű formáció koncertje fergeteges durranás volt. A világklasszis együttes legismertebb dalaiból összeállított repertoár minden dalát, a Sunny című slágertől a Rasputyinig, egy emberként zúgta a tömeg.

A koncertet követően, Soltész Rezső, Szóljon hangosan az ének című örökzöldjével vette kezdetét a retró diszkó, melyen a meghirdetett hajnali egy órával ellentétben, a nagy sikerre való tekintettel, fél kettőig rophatta a közönség a táncot, amelybe a rendezvény végén maguk a szervezők is önfeledten bekapcsolódtak, akik szerint ekkora tömeget még egyetlen szabadtéri programjukkal sem sikerült megmozdítaniuk.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek