Hír
2019. november 16.

Akik tudják a titkot

Második alkalommal szervezte meg a a Benedek Elek EGYMI és a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola azt a regionális, speciális művészeti fesztivált, melynek lényege, hogy a régió minden sajátos nevelési igényű gyermeke fellépési lehetőséget kapjon és megmutathassa azt, hogy miben tehetséges.

- Különösen nagy szeretettel köszöntelek benneteket gyerekek. Mi tudjuk a titkot, mégpedig azt, hogy, ha énekelünk, táncolunk, verset mondunk, zenélünk, hagszert veszünk a kezünkbe, akkor örömöt érzünk. Ha sokszor tesszük ezt, akkor olyan boldogságot érzünk, ami sokáig kitart. Ezt a titkot őrizzétek meg akkor is, ha majd felnőttök - ezekkel a szavakkal üdvözölte a közönséget és a fellépő gyerekeket Horváth Csabáné, a Tatabányai Tankerületi Központ tanügyi referense pénteken az OKSZÍK színháztermében.

A rendezvényen a diákok, érdeklődő szülők, a felkészítő tanárok mellett részt vett Rajnai Gábor alpolgármester és Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő is, aki azon túl, hogy a speciális igényű gyermekekkel foglalkozó pedagógusok munkáját méltatta, a fesztivál védnökeként elismeréssel szólt a kezdeményezésről is.

-Rendkívül büszke vagyok mind a két oroszlányi intézményre, mind pedig azokra a pedagógus kollégákra, akik ötletként megfogalmazták ennek a fesztiválnak a gondolatát és nem hagyták, hogy az ötlet gondolat szintjén megmaradjon, hanem tettek a megvalósulás érdekében. Ők felismertek valamit. Ők nem feltalálták, hanem megtalálták helyben annak az eszközét, hogy hogyan tud egy alapfokú művészeti iskola és egy speciális oktatással foglalkozó intézmény együtt működni és, hogyan tudja a gyermekek mindennapjaiban az együtt éneklés, az együtt táncolás, együtt alkotás örömével az elfogadás, a befogadás és a tolerancia igaz tartalmait megvalósítani - fogalmazott a képvselőasszony.

Idén már nyolc intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez ami külön örömmel töltötte el a szervezőket.

- Nyitni akarunk a többi művészeti iskola felé, hogy ezt a fajta jó gyakorlatot ami itt a két intzmény között kialakult, átvegyék. Nagyon fontos az számunkra, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekekkel is foglalkozzanak az iskolák mind a zene, mind pedig a tánc területén. Együttműködésünk Oroszlányon erre már évek óta kiterjed a Bakfark Bálint AMI-val, hiszen a Benedekes gyerekek zenélnek és táncolnak is - tudtuk meg Nagyné Batin Erikától, a Benedek Elek EGYMI vezetőjétől.

A fellépők között láthatott a közönség olyan általános iskolás és nagyobb diákokat is, akik különböző akadályokkal élnek, de rendkívül tehetségesek. Színvonalas és olykor megható produkciókkal érkeztek a rendezvényre Győrből, Tatabányáról, Tatáról, Kömlődről, Esztergomból és Mórról is.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek