Ünnep
2019. augusztus 20.

Elismeréseket adtak át nemzeti ünnepünkön

Szent István királyunk élete hazánk történelmének csak rövid korszaka volt, de ez az időszak egész életünket és sorsunkat is meghatározta.

- Amikor őseink több mint 1100 éve ideérkeztek, hazát, otthont kerestek. Nem mintha addig nem lettek volna gyökereik. Volt nemzetségük, otthonuk, saját családjuk, és összetartoztak mind nemzetségükben, mind családjukban. Összetartoztak, mert együtt, egymásért élték életüket, egymásért végezték azt a kemény munkát, amit az akkori életmód megkövetelt. És összetartoztak nemzetükben, mert nap, mint nap tapasztalhatták, hogy csak együtt maradhatnak fenn. Aztán eljött a nap, amikor válaszút elé érkeztek, és el kellett dönteniük, merre tovább – ezekkel a gondolatokkal nyitotta Lazók Zoltán Szent István napján a képviselő-testület ünnepi ülését, amelyen Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő mellett ott voltak a képviselő-testület tagjai, valamint a kitüntetettek családtagjai, barátai is.

A polgármester szólt arról is, hogy 1992-ben döntött úgy Oroszlány város képviselő-testülete, hogy augusztus 20-án, nemzeti ünnepünkön, kitüntetéseket adományoz azoknak, akik személyes példamutatásukkal, a településért végzett munkájukkal, a város életében a közösség javára kifejtett kimagaslóan és tartósan eredményes tevékenységükkel hozzájárultak ahhoz, hogy Oroszlány dinamikusan és töretlenül fejlődjön. A 15 díszpolgári cím, a 44 aranygyűrű és a 144 kitüntető díszoklevél jelzi, hogy az elmúlt több mint negyedszázadban sokan és sokat tettek ezért a településért – mondta.

- A mai napon 27. alkalommal fejezzük ki elismerésünket, tiszteletünket és hálánkat azon személyeknek, akik a közéletben, a tudomány, a gazdaság, a kultúra, a sport, vagy az élet egyéb területén kimagasló és tartós tevékenységükkel hozzájárultak Oroszlány hírnevének, elismertségének gyarapításához. Előttük köszönetemet fejezem ki valamennyiünk nevében, s felkérem File Beáta jegyzőt a képviselő-testület döntésének ismertetésére – fogalmazott Lazók Zoltán.

Az ünnepi ülésen Jozef Belický, a szlovákiai testvérváros, Vágsellye polgármestere az oroszlányi szlovák hagyományok ápolása, a szlovák hagyományőrző kultúra fejlődése érdekében tett erőfeszítései elismeréseként díszpolgári elismerést vehetett át.

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Oroszlányért” kitüntető díszoklevelet adományozott: Ackermann Józsefné részére az oroszlányi Foltvarró Klub megalapítása és fenntartása, valamint a civil szervezetekben a város érdekében kifejtett tevékenysége, kiváló munkája elismeréseként, Izsáki Erikának a judo sport érdekében 25 éven át végzett kitartó munkája elismeréseként, Nagy Attilának, az egészségügy területén végzett 40 éves kiváló munkája elismeréseként, valamint Suvada Csabának, 20 éven át végzett hagyományőrző és kulturális tevékenységéért.

Ackermann Józsefné betegsége miatt nem lehetett jelen az ünnepségen.

A kitüntetettek méltatását hamarosan olvashatják!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek