Statisztika
2019. augusztus 07.

Többet vásárolunk

2019. júniusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 5,2%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,1, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 8,7, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,4%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

2019. január–júniusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 5,7%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 2,1%-kal bővült. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,4%-kal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 1,4%-kal emelkedett.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 8,7%-kal nőtt. Növekedtek az eladások a textil-, ruházati és lábbeli- (14%), az iparcikk jellegű vegyes (7,8%), a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (7,1%), valamint a használtcikk-üzletekben (0,9%). A forgalom volumene csökkent a bútor-, műszakicikk- (–1,0%), valamint a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben (–0,7%).

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 5,4%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 38%-kal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 7,4%-kal nőtt. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 5,8%-kal emelkedtek.

-KSH-


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek