Kultúra
2019. July 29.

Le a kalappal

Nem sok olyan rendezvény van a városban, amelyiket egyöntetűen dicsérik a látogatók. Nos, a pénteki szabadtéri mozi ilyen volt.

Az OKSZÍK munkatársainak ötletére a békebeli kertmozik hangulata telepedett a szabadtéri színpad környékére, hogy a nézők együtt tekintsék meg a Queen rockegyüttes munkásságát feldolgozó Bohém rapszódia című filmet.

A több mint félezer néző feszülten figyelte, a mintegy 130 perces mozit. A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze.

A zenekar üstökösszerű felemelkedését elsősorban a forradalmi hangzásnak köszönhette, s az időutazás során nemcsak ebből kaptak ízelítőt a jelenlévők, hanem Mercury féktelen életvitelének bandára gyakorolt hatásáról is, valamint a hatalmas visszatérésnek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adta a Queen.


Elérhetőségeink

 • Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek