Sport
2019. július 12.

Sűrű program a karatésoknál

Pozsonyban rendezték meg a közelmúltban a Wukf World Championships versenyt, amelyen 42 országból 2400 induló vett részt.

Hazánkat a Tatai Kölyöksárkány és az Oroszlány Raion Dojo, 10 fős közös csapattal képviselte. Bár az erős mezőnyben dobogós helyezést nem sikerült elérni, mint a mondás tartja: a részvétel a fontos nem a győzelem.

A város karateműhelyének sportolói a megyei karate találkozón is részt vettek, ahol elsősorban a szórakozásé és a kikapcsolódásé volt a főszerep. Természetesen a küzdelem sem maradhatott el: sor-, horgász-, főző-, és célba lövő versenyen mérték össze az erőiket és tudásukat a résztvevők. Emellett ettek, ittak, jól érezték magunkat, és ez volt az a nap, amikor mindenki győztes lett.

Rendhagyó edzésnek adott helyszínt a Duna Residence Dunaszentmiklóson. A Tatai Kölyöksárkányok és az Oroszlányi Raion Dojo kistigrisei összekötötték a kellemest a hasznossal. Edzés és wellness szerepelt a programban, a hotel vendégei pedig egy könnyed játékos bemutatót nézhettek végig.

Kissé megkésve, mégis szeretném megköszönni hétfői vendéglátóinknak azt a figyelmet, amit ránk szántak a Kalandozó Táborunk első napján. Azt a fajta fegyelmezett szeretetet kaptuk, amit manapság ritka kincsként emlegetünk.

Betekintést nyerhettünk a karate rejtett titkaiba, amitől csak még érdekesebbé vált számunkra ez az életforma. A gyerekek élvezettel vették az újabb feladatokat, véletlenül sem akadályként megélve. Megtornáztattuk a jobb- és bal agyféltekénket, nevettünk, izzadtunk és meghallgattuk a szívünk dobbanását.
Végtelenül hosszú utat jártak be, amit egy percig sem bánnak, hiszen mára egy csodálatos edzőteremben várják minden nap a sportolni vágyókat. Nem titkolt céljuk, elérni a 100 fős tagságot. Mindenkit arra bíztatok, hogy keresse fel őket! Ők az Oroszlányi Karatésok vagy más néven: Raion Dojo Oroszlány.

Köszönöm nekik!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek