Hír
2019. július 04.

Finn vizit

A finnországi Kuhmo és Oroszlány testvérvárosi kapcsolata több évtizedes múltra tekint vissza.

A 70-es években kezdtek sorra működni a különböző baráti körök, társaságok, amelyek elsősorban külföldi városokkal, az ottani baráti társaságokkal vették fel a kapcsolatot. Ilyen kezdeményezés eredményeként került sor a hivatalos kapcsolatfelvételre Oroszlány és Kuhmo között.

Az eltelt évtizedekben rendre meglátogatták egymást a két település delegációi, kulturális csoportjai, s ennek folytatásaként volt vendége az elmúlt héten Lazók Zoltán, és Jozef Belický, Vágsellye polgármestere Kuhmonak.

A delegációt Tytti Määttä vendéglátó polgármester és város képviselő-testületének tagjai fogadták, akikkel – többek között – felkeresték a környék természeti szépségeit, nevezetességeit, valamint a modern iskolát, a művelődési központot. A három nap során megtekintették az ottani vállalkozók nyári kiállítását, és voltak a multifunkciós sportcsarnokban is.

A tárgyalások során a felek megállapodtak abban, hogy némi stagnálás után ismét komolyabb tartalommal töltik meg a testvérvárosi kapcsolatot. Ennek első lépéseként érkeznek vendégek Kuhmoból Oroszlányba a szeptemberi bányásznapra.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek