Hír
2019. április 29.

Motorosok köszöntötték a tavaszt

A kellemetlen, szeles idő ellenére is közel 50 motor parkolt le vasárnap délelőtt a Rákóczi kultúrház mellett, ahol a közelmúltban alakult Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület lelkes tagjai hetedik alkalommal szervezték meg a tavaszköszöntőt.

A kötetlen baráti találkozón érdekes programokkal várták a résztvevőket, rögtön a motorosok közös felvonulása után a Minka Band csapott a húrok közé, majd a Határzár zenekar biztosította az eseményhez illő rockzenét.

Tyukodi József, az önkéntes tűzoltók vezetője a programok kapcsán elárulta: a találkozó koncepciója mit sem változott az előző évekhez képest, az összejövetel gerincét idén is a baráti beszélgetések és a szórakoztató műsorok adták.

Népszerű volt a Kutyás Egyesület bemutatója, és hasznos tippeket kaphattak a járgányukat maguk bütykölők, hiszen a szervezők szerelési bemutatóval is készültek.

Opsuszta Csaba, a lokálpatrióták képviselője elmondta: idén 40 kilogramm, azaz közel 250 adag sült kolbásszal várták az ország több pontjáról, például Kecskemétről, Székesfehérvárról, Tatabányáról, illetve a Felvidékről érkező éhes motorosokat és vendégeket. Hozzátette, hogy a programok mellett a nap fontos része a kétkerekűvel érkezők „kolbászolása”, akik így vasparipájuk nyergéből ismerhették meg a város és a környék nevezetességeit, többek között a Bányászati Múzeumot és a majki kamalduli remeteséget.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek