Hír
2019. March 15.

Egyedül is biztonságban

Januárban, a helyi újságból szerzett tudomást Tóbiás Veronika arról, hogy a képviselő-testület döntött a „jelzőrendszeres házi segítségnyújtás” bevezetéséről.

Mivel Veronika egyedül él, és több betegség is kínozza, ezért döntött úgy, hogy ő is szeretne egy készüléket. Elsőként a Szociális Szolgálatot, majd a Városházát kereste fel, kitöltötte a szükséges nyomtatványt, csütörtökön pedig Lazók Zoltán polgármestertől és Szita Attilától, az Alhambra Kft. ügyvezetőjétől vehette át a készüléket.

Mint azt a városvezető elmondta, a felmérések szerint 70-80 jelentkezőre számítanak, az önkormányzat pedig mind több szolgáltatással szeretné biztonságosabbá tenni a település szépkorú lakóinak életét.

A szerkezet, amit pánikgombnak is neveznek, egyébként nyakban, vagy karkötőként is viselhető, s amennyiben működésbe hozzák, azonnal jelez a rendszerfigyelő Alhambra diszpécserközpontjában, ahonnan máris érkezik a segítség a nap 24 órájában.

A pánikgomb iránti igényt a Polgármesteri Hivatalban, a Szociális Szolgálatnál, vagy az Alhambra Kft-nél is lehet jelezni.


Elérhetőségeink

 • Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek