Önkormányzat
2018. december 13.

Elkészült a zenei koncepció

Nyolcszázezer forintot nyert az önkormányzat a város zenei koncepciójának kidolgozására – hangzott el a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

A pályázati program keretében a zenei koncepció kidolgozásában részt vett szakemberek több egyeztetést követően készítették el a város hagyományait és jelenlegi adottságait is figyelembe vevő koncepciót.

A koncepció megalkotásának elsődleges célja a város zenei csoportjainak, zenekarainak, kórusainak zökkenőmentes működéséhez való segítségnyújtás, a zenei kapcsolatok városunkon belüli, valamint lakóhelyünkön kívüli bővítése (testvérvárosi kapcsolatok révén).

A koncepció többek között megállapítja: Oroszlány városa vitathatatlanul gazdag kulturális értékekben, az értéket teremtő és közvetítő intézményekben, közösségekben egyaránt. Fontos, hogy e gazdag és megtartó erejű teljesítményt summázva az ebben rejlő lehetőségeinket felismerve, erre támaszkodva tudjuk elvárásainkat és céljainkat, vállalásainkat és feladatainkat megfogalmazni.

Fontos megállapítás, hogy napjainkban sok szempontból egészen másfajta elvárásoknak kell megfelelnünk. A városban élő emberek különböző korosztályainak eltérő zenei igényeit ki kell szolgálni és ennek lehetőségeit nemcsak biztosítani, de új területeket megnyitva, bővíteni is kell, figyelembe véve az igényes és kulturált szórakozás szempontjait.

Ebben próbál segítséget nyújtani a zenei koncepció, mely sok szempontból egészen másfajta elvárásnak próbál megfelelni. Több lehetőségre, jobb és gazdagabb zenei kínálatra van szükség felismerve a zeneoktatás fontosságát, az értő és igényes közönség kinevelésének elvitathatatlan szükségességét, hogy méltóak lehessünk Kodály Zoltán örökül hagyott szellemiségéhez!

A koncepció teljes anyagát az Önkormányzat menüben olvashatja!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek