Hír
2018. december 05.

Mézes verseny

A borbálai óvoda apróságainak műsora és File Beáta jegyző adventi gondolatai nyitották meg kedden délután a mézeskalácsok, adventi koszorúk és grincsfák, valamint a díszített fenyőfák 19. kiállítását és versenyét a művelődési központban.

- Nem a drága ajándékok jelentik a fényt a lelkünkben, hanem a szándék, hogy önmagunktól mit adhatunk önzetlenül. Ahol béke és szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot, közösséget lehet teremteni. Figyeljünk arra, hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig, az ünnep idején éljen a szívünkben, hanem a hétköznapokon is megmaradjon az izzása. Éljünk úgy, hogy szeretettel viseltessünk embertársaink iránt, hogy életünkben ne legyen helye a haragnak és a gyűlölködésnek – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a művelődési központ vendégeit File Beáta, aki szólt a népi hagyományokról, szokásokról is, majd így folytatta: mindenkit szeretnék figyelmeztetni, hogy a mézeskalács kiállítás anyagát az utolsó morzsáig tessék elfogyasztani, mert a régi babonák szerint, akkor a szerencsétlenség messze el fog kerülni minket. Végezetül kívánok Önöknek szeretetteljes, áldott karácsonyt, békés, boldog, eredményekben gazdag új évet. Kívánom, hogy az elkövetkezendő 2019-es esztendőben is a szeretet, az összefogás az együttgondolkodás jellemezze mindennapjainkat. Ehhez kívánok jó erőt, egészséget, kitartást, jókedvet és lelki békét!

Mint azt Fátrai Márta, a szervező Oroszlány Barátainak Köre elnöke elmondta, 14 mézes kompozíciót, 11 adventi koszorút és 2 grincsfát neveztek be felhívásukra, versenyen kívül pedig megtekinthetők a baráti kör által az iskoláknak felajánlott és diákjaik által díszített karácsonyfák, de kiállítottak a foltvarró klub tagjai is.

A kiállított mézes csodákat szombat délután 14 óráig, a többi napon 10 és 18 óra között lehet megtekinteni, s lehet leadni a közönségszavazatokat. Az eredményhirdetésre és díjkiosztó ünnepségre december 14-én (pénteken) 17 órakor kerül sor a Szeretett Karácsony program keretében.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek