Közélet
2018. november 22.

Középpontban az utak, járdák felújítása

Két hete a Hölgyklub meghívásának eleget téve ismertette Lazók Zoltán Oroszlány jövőbeni fejlesztési lehetőségeit és terveit, szerdán pedig a Nyugdíjas Bányász Szakszervezet tagjainak tartott előadást a polgármester.

Mint az elhangzott, a közlekedésfejlesztés prioritásai közé tartozik a Népek barátsága-Irinyi utca tengely fejlesztésének folytatása, további útfelújítás és új parkolók kialakítása a Népek barátsága–Irinyi tengelyen a Havasi M. - Április utcák közötti szakaszon. Kiemelt feladat a Borbála telepen az Arany János–József Attila utcáknál, valamint az Erkel Ferenc utcában az új aszfaltburkolat és vízelvezetés megoldása.

Új parkolók kialakítására lesz szükség a Népek barátsága u. 6-10. –Bánki Donát utca 53-55. és Dózsa György utca 23-27. számú tömbök környezetében, s rendezni kell a régi piactér pakolóterületét is.

- Javában tart az Oroszlány (Majk)–Kecskéd –Környe–Tatabánya kerékpárút építése. A projekt valós célpontokat von be a kerékpáros közlekedésbe, javarészt jelenleg is használt nyomvonalra épül és valódi turisztikai élményt fog nyújtani – mondta a városvezető, aki az említettek mellett szólt a helyi médiumok tájékoztatásban betöltött szerepéről is.

Mint azt egy közelmúltban készült felmérés megállapította, a polgárok többsége legszívesebben ismerősöktől, a helyi TV-ből, újságból értesül az oroszlányi hírekről, míg a modernebb csatornákról, mint a Facebook kevesebben szerzik az információikat. A település lakóinak majdnem háromnegyede kézbe vette már a 2840 havilapot, az OVTV ismertsége pedig meghaladja a 90 %-ot. A város honlapját az oroszlány.hu-t a válaszadók több mint kétharmada ismeri. A vállalkozók és napi internet használók körében az átlagnál magasabb ez az arány 85%.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek