Kultúra
2016. december 12.

Indul a majki kastélyfelújítási program második üteme

2018-ban átadjuk a három éve megkezdett rekonstrukció második ütemét, s ehhez a Nemzeti Kastélyprogram biztosítja a forrásokat – jelentette be vasárnap délelőtt a majki remeteségben megrendezett adventi eseményen Virág Zsolt.

Az ünnepségen többek között jelen volt Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő mellett Lazók Zoltán oroszlányi polgármester is.

A miniszteri biztos a részleteket ismertetve elmondta: a szellemi mellett, a fizikai rehabilitációra is sor kerül. Felújítják a templomtornyot, a 17 remeteházat, és XIX századi pompájában lesz helyreállítva a teljes parkrendszer. Látogatóközpont épül, ajándékbolt, kávézó és étterem fogadja két év múlva a turistákat.

- Évtizedek elmaradt adósságát törlesztette az állam, amikor belevágott a majki együttes felújításának első ütemébe, a cellaházak és a torony második ütemes rekonstrukciója pedig a környéken élőknek és a vidéknek korábban elképzelhetetlen vágyát valósítja meg – fogalmazott Czunyiné Bertalan Judit, aki az ünnepi alkalomból meggyújtotta az adventi koszorú harmadik gyertyáját.

A közel kétmilliárdos beruházás a tervek szerint tavasszal kezdődik.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek