Közélet
2015. July 03.

Izsa is bemutatkozott

Néhány évvel ezelőtt kezdődött el a Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezetének kezdeményezésére a „Köszöntjük…” című sorozat, amelyre rendszerint határon túli magyar vendégeket hívnak meg, hogy mutassák be településüket.

Az elmúlt időszakban Ipolybalog, Léva, Bátorkeszi, Vágsellye és Zselíz, legutóbb pedig Izsa község mutatkozott be. A rendezvénynek az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár adott otthont, ahol nagy érdeklődés fogadta Domin Istvánt, a település polgármesterét.

A megjelenteket Nagy Csaba, a rendező civil szervezet elnöke köszöntötte. Ezt követően a felvidéki Izsa történelmi múltjáról, gazdasági és kulturális életéről mutatott be tartalmas prezentációt a meghívott vendég. Külön kiemelte az anyaországgal való kapcsolattartás fontosságát, valamint az oroszlányi közösségekkel való eddigi együttműködésüket. Így például tavaly Izsára is ellátogathattak a március 15-ei diákutaztatáson résztvevő oroszlányi fiatalok, és nagy segítség volt az akkori Gárdonyi Géza Városi Könyvtár több száz kötetes könyvadománya a kultúrház részére.

Ezen összejövetelek nem titkolt célja, hogy a hazaiak tájékoztatást kapjanak a határon túli magyarság életének eseményeiről, s ezáltal ébren tartsák a figyelmet a Felvidéken élő magyarság sorsa iránt.Elérhetőségeink

 • Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek