Évforduló
2020. december 16.

Magyar Kórusok Napja

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége 1991 óta minden esztendőben Kodály Zoltán születésnapján, december 16-án ünnepli a Magyar Kórusok Napját.

Eleinte a Zeneakadémián tartottak hangversenyt, majd 2017 óta a felhívást kibővítve a kórusok a saját szervezésű eseményeiket nevezhették be a sorozatba, valamint évente egy-egy nagyobb rendezvényt is tartottak valamelyik vidéki nagyvárosban.

Idén a járványhelyzetre való tekintettel online formában ünnepli a KÓTA a magyar kórusok napját: az előzetes felhívás szerint korábbi szerepléseik felvételeivel jelentkezhettek a kórusok négy kategóriában: Kodály Zoltán kórusművei vagy Kodály gyűjtötte népdalok, adventi/karácsonyi darabok, kortárs kóruszene és a kedvencek, azaz az együttesek legszívesebben énekelt darabjai.

A felhívásra összesen 130 énekkar küldött videókat az ország minden megyéjéből és határokon túlról, Erdélyből, a Felvidékről, Burgenlandból, de csatlakozott a Hágai Magyar Kórus is, amely már rendszeres résztvevője a sorozatnak. A műsorfolyamot beszélgetések színesítik magyar és külföldi szakemberek részvételével.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek