Koronavírus
2020. November 14.

Vírushelyzet Oroszlányban

A héten megtörtént a bölcsőde és az óvodák dolgozóinak koronavírus-szűrése. A 6 intézményben összesen 120 munkavállalót teszteltünk, közülük 7-nek lett pozitív a vírustesztje.

Náluk azonnal elvégeztettük a PCR tesztet, amelyből eddig 4-et erősíthetünk meg, 3 eredményre még várunk. Sajnos, már a tesztelés előtt betegállományban lévők között is találtunk betegeket.

Az oktatási hivatalnak tett bejelentés alapján az Emberi Erőforrás Minisztériuma hétfőtől 2 óvodai csoport bezárását rendelte el a Brunszvik Óvodában, amelyről a szülők pontos tájékoztatást kaptak.

A városi rendőrkapitánnyal áttekintettük a kijárási korlátozás első tapasztalatait. A kijárási tilalom és az maszk-rendelet első napjának pozitívak a tapasztalatai, nem volt szükség szankciók alkalmazására. Bízunk benne, a lakosság megértése továbbra is megmarad.

Jelenleg hatósági karanténban a rendőrség nyilvántartása szerint 32-en vannak, ezek azonban kicsit csalóka számok, nem tartalmazzák ugyanis azokat, akik a járványügyi hatóság leterheltsége miatt még nem kapták meg a karantén határozatot. A népegészségügy 21 fertőzöttről számolt be a városban, akik közül 3-an vannak kórházban.

Polgármesteri Hivatal


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek