Sport
2020. november 10.

Bozsik-torna

Vasárnap tartották a negyedik őszi Bozsik-tornát az U7 és U9 és korosztály részére Oroszlányban. Schaffer Attila edző köszöni a szülőknek, hogy elvitték a gyerekeket és szurkoltak. A program tavasszal folytatódik.

A Bozsik-program az Aranycsapat egykori kiválóságáról, Bozsik Józsefről kapta nevét. Célja, hogy minél több gyerekkel szerettesse meg a sportot.

„A sportot népszerűsíteni soha nem lehet elégszer. A szülőket kell meggyőzni arról, hogy akár egy közös, családon belüli sportolás is mennyire fontos. Minél többen kezdenek el sportolni, focizni, annál nagyobb lesz az a gyerektömeg, amiből meríteni lehet, és ki lehet választani egy-két tehetséges gyereket” – nyilatkozta Bozsik Péter, volt szövetségi kapitány, Bozsik József fia.

A korábbi európai ezüstcipős Dunai Antal szerint a lényeg, hogy a gyerekek mozogjanak, de a magyar labdarúgás is profitálhat a Bozsik-programból.

„Sokat vagyok az utóbbi években a gyerekek között, pályaátadásokon és egyebeken, és próbálom őket ambicionálni, hogy kellene egy-két jó csatár, egy jó kapus. Kellene egy jó Király, egy jó Gera” – mondta az olimpiai bajnok labdarúgó.

Forrás: hirtv.hu

Fotó: Schaffer Attiláné


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek