Sport
2020. november 09.

Győzött az OSE Lions

A kosárlabda NBI/A bajnokság 10. fordulójában az oroszlányi csapat hazai pályán 82-74 arányú győzelmet aratott a Kecskemét gárdája ellen.

Az egy győzelemmel álló OSE azt a KTE-t fogadta a televízió nyilvánossága előtt, amely eddig két győzelmet szerzett az eddig lejátszott mérkőzései során. A végre újra hazai pályán szereplő csapatot kiváló hangulat fogadta úgy is, hogy a korlátozások miatt lényegesen kevesebben lehettek a csarnokban.

Az első percekben jobban kezdett a Kecskemét, elsősorban Karahodzsics belső játékát tudták használni a palánk alatt, az első hat kecskeméti pont az ő nevéhez fűződik. Erre csak Abell tudott triplával válaszolni, majd 3-6-nál percekig befagyott az eredmény. A hazai edző cserékkel próbált ezen változtatni, amivel meg is változott a játék képe és sikeres támadások után fordított az OSE. Ezután felváltva vezettek a csapatok, végül a jól játszó Illés közelijével 18-15-el zárult az első negyed.

Jól kezdte a második negyedet a hazai csapat és most már tartósan előnyben tudott maradni 6-8 pontos különbséggel. Erre a kecskeméti edző időkéréssel próbált válaszolni, ami ideiglenesen megállította az OSE Lions-t, de a komolyabb felzárkózáshoz nem volt meg az esély. A hazaiak 35-27-el vonulhattak öltözőbe a félidőben. Hiába kezdett Djeraszimovics hármasával a KTE a második félidőben, azonnal volt hazai válasz, ami visszaállította a tízpontos vezetést. Küzdelmes volt a folytatás, hullámzóan játszottak a felek, amiből a Kecskemét jött ki jobban, hisz lépésről-lépésre közelítve 2 pontra zárkóztak. Ebben a helyzetben is higgadt maradt a csapat, fontos hazai triplákat szerezve tartották a vezetést. A negyed végén kihasználva az ellenfél rontásait Bíró két kosarával tizenegyre növekedett a különbség, az OSE 63-52-vel várhatta a záró felvonást.

Az utolsó negyedben még tovább keményített védekezésén a hazai alakulat és az így szerzett labdákból dobott pontokkal rendre meghiúsították a vendégek felzárkózását. A Kecskemét nagyot küzdött a fordításért, egy alkalommal négy pontra közelítettek is, de a hazaiak végig kézben tartva a mérkőzést megszerezték ezt a nagyon fontos és értékes győzelmet 82-74 arányban. A mérkőzésen örömteli volt, hogy a légiósok mellett két magyar is nagyszerűen teljesített. Remy Abell és Bradley Hayes extrái mellett kiváló teljesítményt nyújtott Bíró Olivér és Illés Máté is, de minden pályára lépő beletette a saját teljesítményét, ami a csapat megérdemelt sikeréhez vezetett.

Forrás és fotó: oselions.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek