Hír
2020. október 17.

A szegénység elleni küzdelem világnapja

Az ENSZ közgyűlése 1992 decemberében A SZEGÉNYSÉG ELLENI KÜZDELEM VILÁGNAPJÁ-vá nyilvánította október 17-ét. A közgyűlés felhívta a tagállamok figyelmét arra, hogy szenteljék ezt a napot a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos konkrét tevékenységek bemutatásának.

Ennek apropóján szervezte meg az oroszlányi Önkormányzati Szociális Szolgálat pénteken délután a világnaphoz kapcsolódó gyűjtését.

Ezen a napon a két Spar, a Tesco és a Penny Market áruházaknál szerveztek akciókat. Az intézmény munkatársai összesen 612 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek, ezen belül 214 kg lisztet, 95 kg cukrot, 51 kg rizst, 41 liter olajat, 93 kg tésztát, 72 liter tejet és mintegy 28 kg konzervet. Ez a mennyiség 136 kg-mal több a 2019. évi mennyiségnél.

A következő adománygyűjtő alkalom november utolsó teljes hétvégéjén lesz (nov. 27-29.), akkor a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által szervezett hagyományos gyűjtésben vesznek majd részt, mint közreműködő szervezet. Ez utóbbi akció országos jelentőségű, a Tesco-n kívül csatlakoznak hozzá a Metro, az ALDI és az Auchan magyarországi egységei is, összesen 343 áruház.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek