Kék hírek
2020. október 16.

Sikeresen pályáztak az önkéntes tűzoltók

Pályázati eredményeik nagy részét a jelenlegi katasztrófavédelmi szabályozásnak köszönhetik.

Az oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Látványos fejlődése 2014-ben kezdődött, amikor aláírásra került és megkötötték az együttműködési megállapodást a Tatabányai Hivatásos Tűzoltósággal. Azóta minden évben sikeresen pályáznak, eddig közel 1,5 millió Ft értékben.

Az Oroszlány Város Önkormányzata által kiírt társadalmi célú pályázaton is rendszeresen részt vesznek. Az itt elnyert összegeket az Egyesület éves működtetésére, ifjúsági tűzoltó versenyeken való részvételre, különböző felszerelésekre, családi napokra és megemlékezésekre fordítják. Idén 180.000ft kaptak, melyet az ÖTE 109. éves ünnepségére és vonulós autójuk karbantartására, fejlesztésére használták fel.

Október 9-én vehették át a tatabányai Tűzoltóságon az újabb elnyert felszereléseket 249.730 Ft értékben, melyek kombinált sugárcsövet, háti puttonyfecskendőt, kézi baltát, mászó övet és porral oltókat tartalmaznak. Az eszközökből bevetési használatra adnak át szakfelszereléseket az önkormányzati tűzoltó kollégáknak is.

Jelen állapot szerint már annyi szak- és védőfelszerelést sikerült pályázati úton beszerezniük, hogy alkalmasak az egyszerűbb tűzoltási szakbeavatkozások végrehajtására is – mondta Tyukodi József, az oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek