Hír
2020. szeptember 14.

Jelmezes koncert

Különleges látványban és zenei csemegében lehetett részük azoknak, akik a Hangfoglaló sorozat újabb előadását választották péntek esti programjuknak.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében a Tha Shudras nevű szegedi underground zenekar performansz lépett fel, mely 2010-ben alakult. A zenei stílust tekintve többféle irányzatból merítenek, az együttes a saját hangzását „black pop”-ként határozza meg. A zenekar művészeti koncepciója – vagy, ahogy az együttes tagjai fogalmaznak, „ars poeticája” - a modern világ emberi kapcsolataiban megmutatkozó színjátszás hangsúlyozása, kifigurázása. Ebből fakadóan a tagok természetellenes színű testfestéket, illetve különféle szemüvegeket, maszkokat és kalapokat viselnek, emellett képzelt identitásokat felvéve zenélnek, és nem használják valódi nevüket.

Az együttes országos ismeretségre is szert tett azáltal, hogy indult a 2014-es X-Faktorban, ahol végül a finálé előtti, 9-ik élő adásig jutott el utolsó versenyben maradó zenekarként. Az együttes ezzel a teljesítményével az 5. legjobb produkciót érte el a műsorban.

A zenekar jövőbeni tervei között szerepel egy nagylemez kiadása és egy musical írása.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek