Koronavírus
2020. szeptember 13.

Ülésezett az Operatív Törzs

Lazók Zoltán polgármester kezdeményezésére péntek délelőtt összeült a koronavírus járványhelyzetet koordináló helyi Operatív Törzs.

Az önkormányzati fenntartású intézmények, cégek igazgatóin kívül jelen voltak a város oktatási és hatósági intézményeinek vezetői, valamint a képviselő testület néhány tagja. A fórumra meghívást kapott Harsányiné Dr. Patkó Enikő megyei tisztifőorvos is, aki részletes tájékoztatást adott a járványhelyzet jelenlegi állásáról.

„Oroszlányban jelenleg 108 fő van karanténban, a járásban összesen 120, és 5 fertőzött betegről tudunk. A járvány gyorsan jött és rohamszerűen terjed. A vírust kiírtani szinte lehetetlen feladat, csak a terjedését tudjuk megakadályozni. A helyzet jelenleg nem aggasztó sem egészségügyi, sem társadalmi szempontból. Fő feladatunk továbbra is az, hogy védjük az idősebb, veszélyeztetett korosztályt. Nem véletlen - és ennek tudható be –, hogy a második hullám elleni védekezés első lépéseként a szociális otthonokban látogatási és kijárási tilalmat rendeltünk el”- mondta többek között a tisztifőorvos.

Kiss Sándor városi rendőrkapitány elmondta, hogy lehetőségeikhez mérten ellenőrzik a tömegközlekedési eszközök és üzletek esetében a kötelező védőmaszk használatát. Aki maszk nélkül próbálja igénybe venni a szolgáltatásokat, szabálysértést követ el. Ezen túlmenően, rendszeresen ellenőrzik a karanténban lévő állampolgárokat.

Városunkban, az utóbbi napokban két intézmény vált érintetté a járvánnyal kapcsolatosan. A Meseliget Óvoda bezárásra került, azonban jó hír, hogy szeptember 15-én újra fogadja a gyerekeket. A Hamvas Béla Gimnáziumban az előírt óvintézkedések mellett zökkenőmentesen zajlik az oktatás.

Szabó Mihály alpolgármester továbbra is az önkormányzat segítségéről biztosította az intézményvezetőket. Ahogy kifejtette, a raktáron lévő védőeszközöket folyamatosan igényelhetik, és a napokban minden intézménybe megérkeznek a digitális, érintésmentes lázmérők. Közös cél a vírus terjedésének megakadályozása és a városlakók védelme.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek