Hír
2020. augusztus 09.

Made in Hungaria

Az idén immáron harmadik alkalommal került vetítővászon a szabadtéri színpadra, a parkoló pedig ismét nézőtérré alakult a „Nyáresti zenés vetítések” újabb előadásán.

Szombaton este a művelődési ház rendezésében ezúttal a Made in Hungaria című film került levetítésre, melyre közel 150 érdeklődő látogatott ki.

A Made in Hungaria 2008-ban készült magyar zenés filmvígjáték, amely a hasonló című musicalen alapul. A film Fenyő Miklós Amerikából való hazatérése és az 1968-as Ki mit tud? győzelme közötti kb. hat évet egy néhány hónapos időszak történeteként mutatja be. A musicaltől és filmtől teljesen függetlenül jelent meg Fenyő Miklós 1996-os, ugyanezzel a címmel kiadott szólóalbuma.

A darab már a bemutató hetében a toplista élére került, két hónap alatt pedig 200.000 magyar néző látta. 2009 végére az év legnézettebb magyar filmje lett. Számos külföldi fesztiválon is bemutatták, Karlovy Varyban tapsvihar tört ki, a granadai filmfesztiválon elnyerte a közönség díját. Az Origo filmklub listáján az évtized magyar filmjei között a 10. helyezést, a vígjátékok között a 2. helyezést érte el.

A filmet a mai napig is nagy sikerrel vetítik Magyarországon. Oroszlányon történő bemutatása a SYNCHRONBAND Kft. támogatásával valósult meg.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek