Sport
2020. július 28.

Foci módszerről tárgyaltak

Szabó Mihály alpolgármester és Schaffer Attila utánpótlás edző meghívására hétfőn Oroszlányba látogatott Szalma József 15-szörös magyar válogatott labdarúgó. A polgármesteri hivatalban megtartott találkozón a Coerver Coaching edzés módszer oroszlányi lehetőségeiről egyeztettek.

A Coerver Coaching programot Alfred Galustian és a Chelsea-ikon, Charlie Cooke alapította 1984-ben. A módszer megalkotását Wiel Coerver tanításai és munkássága inspirálta. Lényege egy olyan labdarúgó készségfejlesztő és képzési oktatás, amely az összes korosztálynál alkalmazható, de különösen az 5-16 év közötti játékosok képzésénél javasolt. Tematikája egy dinamikusan fejlődő, átfogó és játékorientált program, amely az egyéni készségek és képességek fejlesztésére, valamint a kis csoportos játékokra fókuszál.

Célja a képzett, magabiztos és kreatív játékosok nevelése, az örömfaktor biztosítása gyakorlás és játék közben, továbbá a sportszerűségre és tiszteletre nevelés.

Előnye, hogy fejleszti az ügyességet, a technikai és játékkészséget, a focisták elsajátíthatják a legjobb mozdulatokat és cseleket, a mozgástechnikát labdával és labda nélkül.

A módszer helyi megvalósulása esetén az érintettek hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, azonban a projekt még további egyeztetéseket igényel.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek