Önkormányzat
2020. július 22.

Ülésezett a Szlovák Önkormányzat

Szerda délelőtt rendkívüli ülést tartott az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat a polgármesteri hivatal tanácstermében, melyen Rajnai Gábor alpolgármester is részt vett.

Elsőként a két ülés között történt fontosabb eseményekről tartott beszámolót Szabó Istvánné elnök. Ahogy elhangzott, részt vettek a vértesszőlősi szlovák farsangi délutánon. a tótkomlósi disznóvágáson, a Nemzeti Összetartozás Napján koszorút helyeztek el a Trianon emlékhelyen. A Szlovák Tájházban megtartották a nőnapot, majd családi napot szerveztek és szintén itt fogadták a Kisinas tábor résztvevőit.

Ezt követően elfogadták a 2019. évi költségvetés beszámolóját, a 2020. évi költségvetés módosítását, valamint felülvizsgálták az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát. Döntés született együttműködési szerződés megkötéséről, nyelvi tábor támogatásáról, és elfogadásra került a Szlovák Klub - mint civil szervezet – beszámolója.

A továbbiakban az idei pályázati lehetőségeket tekintették át, majd a szeptember 19-én megrendezésre kerülő Kulturális Örökség Napja program összeállítására került sor.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek